Avgolemono - Supa de ou si lamaie

Reteta culinara » Retete culinare » Retete borsuri, supe, ciorbe » Avgolemono - Supa de ou si lamaie

Avgolemono - Supa de ou si lamaie

Ingrediente:

1.5 l supa de pui ,150 gr orez alb cu bob lung ,2 oua, separat albusul de galbenus ,125 ml zeama de lamaie
Pentru 4 portii.

Mod de preparare:

Se da in clocot supa, se pune orezul si se fierbe 15 min. Separat, se bat albusurile pana se formeaza spuma, se adauga galbenusurile si se amesteca. Treptat, se incorporeaza si zeama de lamaie, apoi incet - incet se incorporeaza 2 cani de supa,  amestecand mereu. Compozitia aceasta se rastoarna peste supa si orez, se mai amesteca nitel impreuna si se serveste imediat.Se poate face si cu supa de peste.
  Trebuie lucrata repede, asa ca un sfat bun este sa va pregatiti toate ingredientele in avans, caci supa nu se poate reancalzi.

Adauga comentariu la reteta - Avgolemono - Supa de ou si lamaie


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Oua umplute
Supa-crema de broccoli
Pesto rosso
Snitel de vita cu crusta de ierburi aromate
Friptura de porc cu sorici
Cozonac Grania
Tiramisu de capsuni si cocos
Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura
Spaghetti cu zucchini si rosii
Tarta cu crema de branza si zmeura
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Pasca cu branza dulce
Prajitura Lia
Cozonac
Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale