Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ingrediente:

1/2 kg loboda, 1/2 l bors, zeama sau sare de lamaie, sau otet, o ceapa mica, un varf de cutit de piper, 4-5 catei deusturoi, leustean, un galbenus, 100 ml smantana sau iaurt, sare

Mod de preparare:

Loboda se spala, fara sa se rupa frunzele, in 2-3 ape; apoi se rup frunzele si varfurile fragede, se iau manunchi, se taie felii mai late care se vor pune in 1 1/2 l apa clocotita, impreuna cu ceapa taiata marunt si se vor fierbe circa 30 minute.Ciorba se acreste cu bors sau cu alta substanta acra.Se poate pune si o lingurita cu varf de "Delikat" sau un varf de cutit de piper, se adauga sare cat mai este necesar si 1-2 linguri cu untdelemn in care se pune un varf de boia dulce, ca in reteta precedenta, pentru aspect.Se drege ca si ciorba de salata,apoi se sareaza si, pentru aroma, se adauga usturoi tocat si leustean.

Adauga comentariu la reteta - Ciorba de loboda


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Piept de rata cu ciuperci
Paste de spanac cu calamari si rosii
Chisca cu hrisca - caltabos de Bucovina
Spaghetti cu sos de vinete si rosii
Tarta cu crème brûlé
Tort din albusuri
Painici cu busuioc
Chocolate Gugelhupf
Placinta cu branza sarata
Ciocanele de pui cu varza
Tarta sarata din frunze de conopida
Tortelete cu crema Toffee
Rulade de peste cu morcov si dovlecel
Melitzanosalata Agioritiki
Ghiveci de orez cu legume