Friptura de porc cu sos de bulion si vin

Reteta culinara » Retete culinare » Retete fripturi » Friptura de porc cu sos de bulion si vin

Friptura de porc cu sos de bulion si vin

Ingrediente:

1 kg. carne de porc, cu putina slanina, ulei ,vin rosu, catei de usturoi, 4 cutiute de bulion din comert sau suc de rosii, sare, piper, dupa gust

Mod de preparare:

Se taie felii potrivite carnea de porc si se asaza intr-o tava, care in prealabil a fost unsa cu undelemn. Se presara un praf de sare si se pune tava la cuptor, aproximativ 20 min. Se intoarce carnea sa se rumeneasca si se stropeste cu vin.Usturoiul se piseaza si se amesteca cu sare si apa pentru a nu prinde un gust rau cand se pune peste friptura fierbinte. Cand carnea este rumenita pe ambele parti, se adauga sucul de rosii sau bulionul amestecat cu vin, se lasa sa scada vreo 20 min, dupa care se inchide cuptorul si se pune usturoiul din abundenta.Se serveste cu mamaliguta si cu salata acra.

Adauga comentariu la reteta - Friptura de porc cu sos de bulion si vin


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pateuri umplute cu sunca
Tartiflette
Rulada de vita cu sunca
Chiftelute din orez
Oua umplute
Cranberry Muffins
Tiramisu de capsuni si cocos
Dulceata de grapefruit
Supa de gulii
Frigarui de pui
Salata de cartofi cu ton
Muffins cu spanac
Risotto cu broccoli si kaiser
Rosii umplute cu ton
Brownies cu miere si seminte