Kitchri – orez si linte

Reteta culinara » Retete culinare » Retete garnituri » Kitchri – orez si linte

Kitchri – orez si linte

Ingrediente:

200 gr orez basmati cu bob lung ,250 gr linte rosie ,3 linguri unt clarificat ,1 ceapa mare, feliata ,1 lingurita sare ,2 lingurite garam masala ,875 ml apa ,1 ceapa medie feliata
Pentru 4 portii.
Garam masala:1 lingura seminte de coriandru,3 linguri seminte de cardamon,2 linguri seminte de chimen,1 lingura piper negru,1 lingurita cuisoare,3 rulouri de scortisoara

Mod de preparare:

Se spala orezul in cateva ape, se spala si lintea si se scurge. Se incing 2 linguri de unt clarificat si se caleste ceapa, la foc mic, pana devine aurie. Se adauga orezul si lintea, se calesc si ele 3 min, se pune sarea, garam masala, apoi se pune treptat apa clocotita. Se fierbe acoperit pentru 25 min. Se incinge restul de unt, se pune ceapa medie si se caleste la foc moderat, pana devine aurie. Se serveste cu garnitura de ceapa calita, alaturi de orice alt fel Indian.
Garam masala:Se incing in tigaie pana se elibereaza aromele, se dau prin robot inpreuna cu o nucsoara intreaga pana se obtine o pudra fina.

Adauga comentariu la reteta - Kitchri – orez si linte


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Crostoni cu miel
Bulete cu cascaval la cuptor
Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara
Portofele de cod cu fasole verde
Kunefe (cataif)
Pasca cu branza dulce
Caracatita in ulei
Sparanghel verde cu bacon
Prajitura  cu mac
Cornuri cu unt
Prajitura cu mere caramel
Somon salbatic in sos de vin cu marar
Paine pictata
Taameia
Ciorba de rosii II