Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)

Reteta culinara » Retete borsuri, supe, ciorbe » Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)

Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)

Ochsenschwanzsuppe_1

Ingrediente:

  • 700 g coada de bou
  • 500 ml bulion de rosii
  • 2 cepe
  • 4 morcoviori
  • 1 bucata de telina
  • 1 legatura patrunjel tinar cu radacina
  • 3 l apa fierbinte
  • 1 lingurita faina
  • piper
  • sare
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 foaie de dafin (fac.)

Mod de preparare:

Spalam bucatile de coada,le stergem cu servet de hirtie si le punem in ulei la prajit pe ambele parti.Cind sint prajite,presaram lingurita de faina,amestecam si lasam 1 minut la prajit.adaugam legumele curatate,spalate si tocate.Le lasam putin la prajit.
Adaugam apa fierbinte si legatura de patrunjel tinerel cu tot cu radacina(spalam foarte bine)Condimentam cu sare si piper.
Se pot pune boabe de piper.Lasam sa fiarba timp de o ora la foc potrivit/domol ,chiar o ora jumatate-cu capac.Turnam bulionul,amestecam,si mai lasam inca ora la fiert,cu capac,la foc domol
(carnea trebuie sa se desprinda de pe coada)Cind e fiarta,curatam carnea de pe os,si o adaugam inapoi in supa.Degustam,daca e nevoie condimentam si mai lasam un clocot scurt de 1-2 minute.Se poate cu un mot de smintina,daca doriti.

*Varianta asta este cea mai simpla,si mai taraneasca.Eu o ador asa!Am incercat sa o mai adaug si cartofi,sau altadata o mina de orez...iar altadata fasole verde.Greseli,greseli,greseli.Supa asta nu mai este Ochsenschwanzsuppe ,daca se adauga alte legumaraie.Nu renunt niciodata la lingurita de faina!Si folosesc doar bucati mari din coada.Cele subtiri nu sint bune la supa asta,ca nu au carne.In schimb sint super la zeama de mititei .Datorita timpului lung de fierbere,legumele se taie mai grob.Carnea o desprind de pe coada cu doua furculite.

Adauga comentariu la reteta - Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Musaca
Parjoale de vara
Castraveti cu maioneza de avocado
Pogacele cu jumari
Tarta cu rucola
Supa de rosii
Aperitiv in foi de napolitana
Legume umplute
Muschiulet de porc cu susan
Chutney de prune
Ciorba de praz cu zeama de varza
Cartofi in crusta de mustar
Crap la cuptor (pe gratar)
Baclavale traditionale
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca