Papanasi

Papanasi

5papanasi

Papanasii sunt un fel de desert realizat din branza dulce de vaci, ou, faina, gris, pesmet si zahar. Ei trebuie realizati cu foarte mare atentie deoarece sunt rotunzi si trebuie sa le reziste forma. Eu fac papanasii rotunzi, dar si lunguieti.


Am folosit :

  • 500 g branza de vaci (cam zaroasa, a intrat multa faina!)
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 300 g faina
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie rasa
  • scortisoara

1papanasi

Am amestecat bine toate ingredientele,apoi am facut papanasi rotunzi si cilindrici,pe care i-am pus in ulei incins.

2papanasi



I-am prajit pe ambele parti, apoi i-am scos pe-un servetel, sa absoarba surplusul de ulei, dupa care i-am pudrat cu zahar:

3papanasi


Sectiune:

5papanasi

Adauga comentariu la reteta - Papanasi


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Capunti alla puttanesca
Bulion de rosii
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Friptura de curcan cu mere
Dulceata de rubarba
Supa crema de ciuperci
Paste cu spanac si gorgonzola
Mincarica de pipote
Piept de rata cu ciuperci
Covrigi
Chiftelute de urda in sos de rosii
Tarta cu vinete
Aluat cu branza
Clatite umplute cu salata de pui si avocado
Piept de pui, la cuptor