Prajitura de ciocolata

Reteta culinara » Retete dulciuri » Prajitura de ciocolata

Prajitura de ciocolata

schokokuchen_6

Ingrediente:

  • 110 g faina
  • 170 g zahar
  • 100 g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 350 g ou (6 oua mici)
  • 30 g cacao
  • 50 g migdale macinate
  • 30 g amidon(Gustin)
  • 30 ml lapte
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • extract de vanilie
  • coaja de portocala razuita fin

 

Mod de preparare:


Se amesteca faina cu amidonul,cacaoa,praful de copt si migdalele macinate.Se bat ouale cu zaharul pina isi tripleaza volumul.
Se adauga extractul de vanilie,coaja de portocala si untul moale de tot,si se mixeaza mai departe.Se adauga amestecul de ingrediente uscate,lingura cu lingura,si se mixeaza usor.Se adauga ciocolata maruntita,se amesteca cu o paleta.Acest amestec se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina,si se da in cuptorul preincalzit la 170°C,timp de 35 minute.Se scoate din tava,si se lasa pina la racit.

Glazura

  • 100 g ciocolata de lapte/Milka
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 2 lingurite ulei


Se marunteste ciocolata,si se topeste in bain marie.Cind este complet topita,se adauga uleiul,se amesteca bine.Glazuram prajitura.


Adauga comentariu la reteta - Prajitura de ciocolata


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Salata de cartofi cu ton
Melcisori de pizza
Chiftelute cu porumb
Paine cu iaurt
Manti
Chutney de prune si ardei
Crenvursti in aluat
Baton de vanilie
Gugelhupf cu marmelada
Gratin de broccoli si conopida
Bors de iarna cu afumatura
Cirnati cu fenel
Capunti alla puttanesca
Cozonac cu mac si alune de padure
Fursecuri fine cu nuci