Sarmale fara carne

Reteta culinara » Retete mancaruri cu legume » Sarmale fara carne

Sarmale fara carne

Sarmale_fara_carne_5

Am facut sarmale fara carne de mai multe ori pana acum: fie cu ciuperci de munte (bureti), fie fara ciuperci. De obicei, pun ciuperci in loc de carne, hribii sunt cei mai buni, dar merg si galbiorii ori hulubitele. De aceasta data am uitat ca am hribi in congelator, asa ca le-am facut fara. Au iesit niste sarmale extraordinar de gustoase si fara ciuperci!


Am tocat o tigaie mare de ceapa, pe care am calit-o putin:

Sarmale_fara_carne_1

Am pus peste ceapa si cativa morcovi rasi, apoi am turnat cate-o cana de apa din cand in cand si am pus capacul. Cand s-au inmuiat legumele, le-am amestecat cu orezul umflat si cu niste legume puse la borcan asta toamna: rosii, ardei, conopida, morcovi, etc!

Sarmale_fara_carne_2

Peste compozitie am pus verdeturi (marar, patrunjel, leustean), dar si mirodenii (piper, cimbru, busuioc) si 2 linguri de bulion:

Sarmale_fara_carne_3

Am amestecat bine toate ingredientele si apoi am umplut foile de vita si cele de varza pregatite special pentru sarmale:

Sarmale_fara_carne_4

Le-am fiert la foc mic vreo ora si ceva, pana s-au inmuiat foile de varza si de vita de vie. Se servesc calde, cu smantana:

Sarmale_fara_carne_5

Cui nu-i place smantana, nu pune. Se pot servi si reci, ca nu-s cu carne si nu-s grase.

Adauga comentariu la reteta - Sarmale fara carne


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Gratin de paste si peste, cu bezea
Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Supa crema de rosii si morcovi
Tort cu cafea si gem de zmeura
Sparanghel verde cu bacon
Baclavale traditionale
Vanilla Club
Chiftelute cu porumb
Supa din trei feluri de peste
Pateuri rapide
Ciorbita de pui si fasolica verde
Dulceata de rubarba
Ghiveci de orez cu legume
Tort de ciocolata
Compot de rubarba