Painea tigru

Painea tigru

01-460

02-460

Ingrediente:
  • 400 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura unt
  • 1/4 lingurita sare
  • 25 gr drojdie proaspata sau 2 lingurite uscata


Drojdia am amestecat-o cu putin zahar,faina si lapte caldut si am lasat-o sa dospeasca

03-460

Am pus la masina laptele,smantana si untul dupa ce le-am incalzit putin inainte,apoi faina si drojdia

Cu vreo 30 min inainte ca dospirea sa fie gata,am pregatit crusta

INGREDIENTE CRUSTA

3/4 cup faina de orez
2 lingurite zahar
2 lingurite ulei de masline
3 linguri drojdie uscata
2/3 cup apa statuta,eventual de cu seara intr-o cana,sau apa plata imbuteliata (nu apa direct de la robinet)

04-460

05-460

Dupa framantare si dospire,aluatul era cam asa

06-460

Am pus aluatul pe masa infainata

07-460

Si am impaturit ,ca sa activez aerul in aluat

08-460

09-460

Am asezat in tava de copt (puteti alege sa coaceti in tava de paiine,atunci reduceti cant pt crusta), si am uns generos cu topping-ul

10-460

Am lasat la crescut vreo 45 min si am pus paiinita la copt in cuptor preincalzit 210 grade celsius,dupa 20 min am redus la 190 grade. Cam la 15 min am intors tava.

11-460

12-460

POFTA BUNA !!

Reteta a fost preluata de  AICI !

Adauga comentariu la reteta - Painea tigru


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Beef Bourguignon - Julia Child
Cotlete de vinete
Feta cu rosii uscate,in ulei
Oua tari cu sos
Pasca cu ciocolata
Dovlecei crocanti la cuptor
Prajitura Lia
Tiramisu de capsuni si cocos
Cozonac
Tort de ciocolata cu crema de cocos
Pate Brisee
Paine cu iaurt
Piept de pui simplissime
Tort din albusuri
Tarte Flambée