Pate Brisee

Pate Brisee

Pte_Brise_6

Ingrediente:

  • 250 g faina
  • 125 g unt rece
  • 1 galbenus mic
  • 1 priza sare
  • 70 g apa rece


Auberginentarte__6


Se pune faina,untul,galbenusul,sarea si apa intr-un castron.Ingredientele se amesteca cu virfurile degetelor,pina obtinem o masa firimicioasa.Se framinta 2-3 minute cu podul palmei,apoi se formeaza o bila care se impacheteza in folie transparenta si se lasa in frigider 2 ore la odihna.ntre doua foi de hirtie de copt,se intinde o foaie groasa de 3-5 mm.Se imbraca o forma de tarta.Foaia se inteapa cu o furculita.Tarta o umpleti cu ce doriti.

Sau puteti decupa forme de fursecuri,biscuiti,saleuri,pe care le coaceti in cuptorul preincalzit la 190°C pina devin aurii.

Retete similare

Adauga comentariu la reteta - Pate Brisee


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Piept de pui afumat
Prajitura cu visine si ciocolata
Chisca cu hrisca - caltabos de Bucovina
Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura
Vinete umplute
Chec negru
Tort cu mere si nuci
Supa crema de rosii si morcovi
Rulade de peste cu morcov si dovlecel
Dulceata de pere
Somon afumat pe scandura de cedru
Pui cu legume de primavara
Piept de pui simplissime
Friptura de miel in slowcooker
Tagliatelle cu ciuperci