Saratele

Saratele

saratele01

Ingrediente:

  • branza - 650 g (preferabil o branza mai veche si foarte sarata)
  • unt - 250 g
  • oua -2 buc
  • iaurt - 400 ml
  • faina - aproximativ 900 g
  • chimen - 50 g


saratele02

Mod de preparare:

Branza si untul se dau pe razatoare, se pun cele doua oua, chimenul, iaurtul si se amestecabine:

saratele03

Se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat (nu foarte tare):

saratele04

Din aluat se formeaza bile (cu mainile date prin faina):

saratele06

Eu am format bile din jumatate din aluat, cealalta jumatate am pus-o in folie si urmeaza sa fie coapte in ziua urmatoare.

saratele07

Se incinge forma pe ochiul de la aragaz, se pun bilele si se coc pe rand, pe ambele parti:

saratele08

saratele09

Gata!

saratele10

PS: In loc de iaurt se poate folosi smantana lichida, in loc de chimen susan, etc, dati frau liber imaginatiei1

POFTA BUNA !


Retete similare

Adauga comentariu la reteta - Saratele


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Manti
Rulouri din piept de pui
Pateuri umplute cu sunca
Parmigiana di zucchine
Baclavale traditionale
Tort de ciuperci
Chec cu ficat
Paine cu seminte
Gratin de broccoli si conopida
Caltabosi
Spirale cu Nutella
Dulceata de rubarba
Friptura de mistret
Salata
Cozonac cu mac si melcisori cu scortisoara