Salata Nicoise

Salata Nicoise

Ingrediente:

1 salata verde, rotunda ,½ castravete mediu ,4 rosii mici ,210 gr ton in ulei ,1 ceapa medie ,8 fileuri de ansoa in ulei ,24 masline negre ,3 lingurite otet de vin ,sare ,60 ml ulei de masline ,½ lingurita ierburi provensale ,2 oua fierte

Mod de preparare:

Se spala salata si se ususca. Se feliaza castravetele fara sa se decojeasca, se taie fiecare rosie in 8 bucati, se feliaza ceapa, separind inelele intre ele. Tonul se scurge si se striveste cu furculita, ansoa se scurge si se taie in fasii pe lungime. Salata se rupe in bucati destul de mici, si se amesteca cu restul ingredientelor. Se face o emulsie din sare, otet, piper, ulei si ierburi. Ouale se taie in 8, se presara deasupra salatei si se stropeste cu emulsia.

Adauga comentariu la reteta - Salata Nicoise


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Prajitura cu zmeura si pomelo
Rulada cu cascaval
Drob de pui
Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara
Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati
Bors de iarna cu afumatura
Painea tigru
Friptura aromata de porc
Rosii umplute cu ton
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Spaghetti cu sos de vinete si rosii
Ciorba de rosii II
Branza cu verdeturi
Feta cu rosii uscate,in ulei
Quinoa cu legume