Ingrediente:
50 gr unt ,1 ceapa mica, tocata ,360 gr orez arborio ,125 ml vin alb ,un virf de cutit sofran pudra ,750 ml supa de pui ,50 gr parmezan ras ,2 oua, batute usor ,65 gr mozzarella ,pesmet ,ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se incinge uleiul si se caleste ceapa, pana devine aurie. Se adauga orezul se caleste 3 min, se pune vinul, sofranul si se ameteca pana se absoarbe. Se pune cate un polonic de supa fierbinte, pana se termina. Apoi se acopera, se reduce flacara si se mai fierbe inca 10-15 min. Se lasa la racit. Apoi se pune parmezanul, ouale batute, sare si piper. Mozzarella se taie in 20 cuburi, se formeaza crochetele care se umplu cu branza, se inchid crochetele si li se dau forma sferica. Se ruleaza prin pesmet, se racesc cel putin 1 h inainte de prajire. Se prajesc cite 3-4 crochete odata, pentru 4-5 min, sau pana ce devin maronii. Se scot la scurs pe un servet de hartie.
< Anterior |
---|