Chec negru

Reteta culinara » Retete dulciuri » Chec negru

Chec negru

chec_negru_1

Checul asta l-am mancat prima data la nunta mea, il facuse nasa mea de logodna ca sa servim musafirii inainte de a pleca la biserica.

  • 1 1/2 pachet unt
  • 3 pahare zahar
  • 100 gr cacoa
  • 3/4 pahar lapte
  • 2 1/2 pahar faina
  • 5 oua
  • 1 varf de lingurita bicarbonat
  • mirodenii(la alegere)


Untul, zaharul, cacoa si laptele se pun pe foc mic pana incep sa apara bule de aer.Se pastreaza o cescuta din compozitie pt a pune peste la finalCand compozitia s-a racit se incorporeaza galbenusurile unul cate unul dupa care se adauga faina apoi albusurile batute bine de tot.Tapetam o tava cu hartie de copt si punem compozitia si dam la cuptor cca 40-45 min la 180-190°C.Il puteti servi foarte bine alaturi de un espresso delicios.

Adauga comentariu la reteta - Chec negru


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Chiftelute de urda in sos de rosii
Painici cu busuioc
Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura
Aluat cu branza
Supa gulas
Paine rapida fara drojdie
Friptura de curcan cu mere
Friptura de mistret
Pasta de leustean
Supa crema de rosii si morcovi
Paine cu orez
Chutney de prune
Tort de nuci
Tarta rustica cu piersici
Rulada de pui intreg