Ciocolata

Ciocolata

Ciocolata_10

Ingredientele necesare:

  • 500 g lapte praf
  • 400 g zahar
  • 60 g cacao
  • 250 ml apa
  • 1 pachet unt
  • optional: esente de rom, vanilie, alune, stafide (ori alte fructe)

Ciocolata_1

Apa se pune la fiert cu zaharul si se lasa la clocotit 7 minute:

Ciocolata_2

Se adauga untul (de preferinta taiat bucati, ca sa se topeasca mai repede) si se amesteca pana se topeste:

Ciocolata_3

Se pune laptele praf:

Ciocolata_4

Dupa ce-am incorporat laptele praf, am adaugat alune maruntite:

Ciocolata_5

Am facut ciocolata alba si ciocolata neagra. Pentru cea alba, in loc de cacao, am pus 60 g de lapte praf si am lasat sa fiarba 8 minute apa cu zaharul. Asta-i singura diferenta fata de cea cu cacao, asa ca abia acum pun poze pentru ciocolata neagra! Cand adaug laptele praf, pun si cacao, apoi invart totul bine-bine!

Ciocolata_6

Se obtine o "crema" omogena:

Ciocolata_7

Am pus in pungute de sandwich cate-o lingura din fiecare compozitie si am facut cateva foi (presate cu sucitorul):

Ciocolata_8

Am pus 2 foi una peste alta, apoi am pus un sir de visine pe margine, apoi le-am rulat (ideea ii apartine lui Anis, de pe culinar):

Ciocolata_9

Am facut fel si fel de smecherii cu ciocolata - bilute cu alune in mijloc, ori multicolore (am amestecat in palma ciocolata alba cu ciocolata neagra):

Ciocolata_10

Detaliu rulada:

Ciocolata_11

Am facut si un fel de ciocolata "sah":

Ciocolata_12

Detaliu biluta multicolora:

Ciocolata_13

Ciocolata astfel facuta este excelenta!

Adauga comentariu la reteta - Ciocolata


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Salam de caracatita
Pateuri cu ciuperci
Parmigiana di melanzane
Ciorba de salata
Vanilla Club
Somon salbatic in sos de vin cu marar
Compot de rubarba
Supa de dovleac cu gorgonzola
Carne de miel in stil mongolez
Salata
Supa crema de ciuperci
Chisca cu hrisca - caltabos de Bucovina
Tarta cu crème brûlé
Paine  pe vatra
Rosii umplute cu ton