Reteta asta o are mama notata in caiet! Anul acesta i-am dus masina de paine, si am zis ca trebuie s-o-ncercam! Si normal ca masinuta a framantat la aluat, ca sa ne-ajunga! Ia uitati ce cozonaci grasuni au iesit:
Pentru 1 kg de faina avem nevoie de 60 g drojdie, pe care o topim cu ceva zahar:
Masuram (circa) 200 ml ulei:
In masina de paine am pus faina, drojdia inmuiata cu zahar, uleiul, apoi am adaugat 300 ml lapte (caldut), 2 oua intregi si 2 galbenusuri, 300 g zahar, esente de rom si vanilie, coaja rasa de portocale si lamaie:
Cat a framantat masina, am pregatit umpluturile.
Nuca macinata (300 g la 1 kg de faina) se opareste cu putin lapte si se indulceste dupa pofte:
Am pus cateva linguri de cacao (cine nu vrea, nu pune) si putin albus batut spuma si indulcit:
Pentru umplutura de mac am folosit: 300 g mac pe care l-am oparit cu cateva linguri de lapte fierbinte, am adaugat zahar dupa gust:
Se pune pesmet (150 g - adica jumatate din cantitatea de mac), albus batut spuma cu zahar, esente de rom sau vanilie si coaja rasa de citrice (aromele le pune fiecare dupa gust):
Intre timp, masinuta terminase de facut aluatul, asa ca se pot face si cozonacii cu nuca si cacao (cu rahat):
Cu nuca, dar fara cacao:
Cu mac si stafide:
Cu grija se ruleaza aluatul:
Am impletit cele 2 suluri:
Aluatul in tava, la crescut:
Dupa ce-a crescut, l-am uns cu ou si dupa o ora si ceva de stat la foc mic, iata rezultatul:
Cozonacii cu nuca:
Si cozonacii cu mac:
Excelenti si pufosi!
< Anterior | Urmator > |
---|