Ingrediente:
- 2 linguri sirop de artar
- 180 ml smintina de frisca
- 140 g zahar brun
- 6 linguri apa
Se amesteca siropul de artar cu jumatate din cantitatea de frisca.Zaharul si apa se pun intr-o oala la fiert,si se lasa sa fiarba pina se topeste zaharul.Se trage oala de pe foc si se adauga amestecul de sirop-frisca.Se amesteca bine.Se pune oala din nou pe foc,si se aduce la o temperatura de 120 °C.In acest timp crema fierbe,scade,se ingroasa.
Tipsuri:
Fara a continua mai departe,din aceasta crema racita,puteti face caramele.Turnati crema intr-o tavita cu folie transparenta/sau procedati ca la baton.Dupa racirea completa,puteti taia cubulete,pe care le puteti da prin ciocolata topita,nuca,cocos.
Sau ...cind inca nu este rece de tot masa de caramel,se poate inveli cite o aluna si forma cu mina bilute,pe care le puteti da prin ciocolata amaruie.
Pentru a obtine crema,continuam mai departe cu reteta.Se adauga restul de frisca,se amesteca si se lasa la racit.Cu aceasta crema se pot umple mini tarte/tortelete.
Tipsuri:
Crema finala,se mai poate adauga in frisca batuta.
Se obtine o crema usor caramelizata cu aroma excelenta,pentru umplut tarte,blaturi.
Sau se pot umple/lipi fursecuri,bisciti...
Se poate freca si intr-o cema de unt...se pot face muuuulte combinatii si experimente .
< Anterior | Urmator > |
---|