Prajitura cu tofu si ciocolata

Reteta culinara » Retete dulciuri » Prajitura cu tofu si ciocolata

Prajitura cu tofu si ciocolata

prajitofu_11

Prajitura este foarte buna.Nu m-am asteptat!A fost un experiment,si a reusit zic eu!Se poate face si de post,inlocuind romul cu esenta de rom sau alta,iar untul se poate inlocui cu margarina.

Ingrediente:

  • 100 g faina
  • 150 g migdale macinate
  • 200 g zahar brun
  • 150 g unt / sau margarina
  • 600 g tofu bio
  • 120 ml ulei
  • 100 ml suc de portocale
  • 40 ml rom / sau esenta de rom
  • 30 g cacao


Se amesteca faina cu 100 g migdale si 30 g zahar,intr-un castron.Se adauga untul/margarina taiate bucatele,si se faminta un aluat.Tapetam cu hirtie de copt o forma rotunda cu diametrul de 24 cm.Intindem aluatul pe fundul formei pina la margine.
Tofu se toaca in bucati groabe si se amesteca cu restul ingredientelorintr-un robot de bucatarie.Se macina pina amestecul devine omogen si cremos.Se toarna suc proaspat de portocale-cu pulpa.Se toarna in forma si se da in cuptorul preincalzit la 160°C,
pina masa cremoasa devine stabila.Dureaza aproximativ 70-75 minute.Se lasa la racit in forma timp de 5 minute,apoi se scoate si se da la rece.Ornam cu felii de portocale si servim !

Adauga comentariu la reteta - Prajitura cu tofu si ciocolata


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Dovlecei cu patrunjel si usturoi
Schichttorte  Baumkuchen
Gratin de paste si peste, cu bezea
Antricot cu sos de piper verde
Um Ali - budinca egipteana din paine
Tarta cu vinete
Salata de vara cu mozzarella
Inghetata de cocos
Tagliatelle a La-Chef-A
Quark-brinza cremoasa acrisoara
Rosii umplute cu orez
Prosciutto di Parma e melone
Tarta sarata din frunze de conopida
Chec aperitiv,stelute si braduti
Brezel (covrigi nemtesti)