Tort de ciocolata

Reteta culinara » Retete dulciuri » Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Tort_de_ciocolata_cu_menta

Ingrediente:

  • 8 oua
  • 100 gr cacao
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt


Optional: frisca, nuci, fructe glasate, ciocolata baton cu menta, stafide, ulei de pepermint/sirop de menta.

Se fierb 50 gr cacao cu 100 gr zahar si 100 ml apa, pina se leaga, si se da la rece. Atentie: se amesteca tot timpul, ca are tendinta de a se lipi si afuma. Se freaca 200 gr unt cu 200 gr zahar si 50 gr cacao, in robot pe treapta cea mai mica, circa 20 min. Se adauga pe rind galbenusurile, apoi siropul racit. Compozitia aceasta se imparte in 2 parti inegale, 2/3 pentru crema si 1/3 pentru blat.

In partea mica se adauga 2 linguri de faina, si albusurile batute spuma, prin impaturiri repetate. Aceasta compozitie se coace la foc potrivit 180-200 C pentru circa 25 min, neaparat in forma tapetata cu pergament. Cind e coapta (se face proba cu scobitoarea) se scoate din forma, se raceste pe suport. In partea mare a compozitiei, optional, se topeste batonul de ciocolata, se incorporeaza usor, se adauga frisca, nuci, stafide sau ce va mai place. Cind blatul e racit se orneaza cu crema, rezultata.

 

Tort_de_ciocolata_cu_menta2

Adauga comentariu la reteta - Tort de ciocolata


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Salata de telina si morcovi rasi
Mincarica de pipote
Tartiflette
Gnocchi cu spanac pe sos de rosii cu ciuperci
Papanasi
Oua umplute
Tocanita de naut la cuptor
Prajitura cu tofu si ciocolata
Chutney de prune si ardei
Cotlete de vinete
Inghetata prajita
Somon salbatic in sos de vin cu marar
Um Ali - budinca egipteana din paine
Caviar de vinete
Muffins cu usturoi si ierburi