Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura

Reteta culinara » Retete dulciuri » Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura

Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura

tortulete-ciocozmeura_10

Se face un blat din :

 

  • 6 oua marime medie
  • 3 linguri pline faina/70 g
  • 3 linguri pline amidon/60 g
  • 1-2 linguri cacao dark
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • vanilie

 

Eu il fac asa:pun ouale cu zaharul si vanilia in vasul robotului,il las sa mixeze,pana ouale isi tripleaza volumul.Apoi adaug faina amestecata cu amidonul,cacaoa ,parful de copt,si amestec mai departe pe cea mai joasa treapta a roborului.Torn aluatul de blat intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina,si dau in cuptorul preincalzit la 160°C,timp de 30-35 minute.Il las la racorit,apoi il tai in trei.
Pentru tortulete,am decupat cercuri.(restul de blat l-am folosit la bilute cu rom)

Crema:

  • 250 g  mascarpone
  • 250 g zmeura
  • agar-agar/sau 2-3 foite de gelatina
  • 2 linguri zahar

Facem un pireu din zmeura,strecuram de seminte si amestecam cu zahar pe foc,pana acesta se dizolva complet.Adaugam praful de agar,si mai fierbem pe foc mic 1-2 minute.(sau preparam gelatina dupa indicatiile de pe pliculet)Dupa ce se racoreste,amestecam pireul de zmeura cu mascarpone.Cu aceasta crema,umplem tortuletele(cel mai bine cu o zi inainte de a fi servite)
Decoram cu o glazura de ciocolata,zmeura,fulgi de ciocolata alba...cu ce doriti.

Adauga comentariu la reteta - Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Faguri cu forma
Portofele de cod cu fasole verde
Tort de ciocolata cu crema de capsuni
Sandwich Cake cu somon si spanac (Smörgåstårta)
Aluat cu branza
Kunefe (cataif)
Rulada de ciuperci
Placinta  cu pui, spanac si branza
Tort cu mere si nuci
Friptura de porc cu sorici
Pasca cu branza dulce
Spaghetti cu pesto si fasole verde
Prajitura parfumata cu caise si flori de lavanda
Tagliatelle a La-Chef-A
Vinete umplute