Ingrediente:
1 kg pere
700 zahar
zeama de la o lamiie
Spalam perele,le taiem in patru,apoi indepartam casuta de simburi.
Pe masura ce am feliat,2-3 sferturi, am adaugat feliutele in vas,le-am pensulat imediat cu ceva zeama de lamiie,
dupa care am presrat citeva linguri de zahar.
dupa care am presrat citeva linguri de zahar.
Am alternat asa mai departe pina am terminat, incheind cu stratul de zahar.
Le-am lasat asa peste nopate/aproximativ 24 de ore.
Le-am lasat asa peste nopate/aproximativ 24 de ore.
Pina a doua zi lasa foarte mult sirop.
Â
Le-am pus la fiert pe foc lejer,timp de 45 minute, in care am amestecat din cind in cind.
Ultimul sfert de ora,le-am lasat sa fiarba la foc mai puternic.
In total a fiert o ora.
(Este bine sa alegeti un vas inalt,deoarece la foc puternic, siropul se ridica clocotind in clabuci )
Se toarna fierbinte in borcanele sterilizate, si se intorc cu capacul in jos 10-15 minute.
Paula,multumesc mult pentru reteta.Simpla si delicioasa.Fara tine nu as fi facut niciodata o dulceata din pere...si as fi avut de pierdut!
< Anterior |
---|