Dulceata de pere

Dulceata de pere

 

Attached Image

Ingrediente:


1 kg pere
700 zahar
zeama de la o lamiie


Photobucket

Spalam perele,le taiem in patru,apoi indepartam casuta de simburi.

Photobucket

Pe masura ce am feliat,2-3 sferturi, am adaugat feliutele in vas,le-am pensulat imediat cu ceva zeama de lamiie,
dupa care am presrat citeva linguri de zahar.

Photobucket
Am alternat asa mai departe pina am terminat, incheind cu stratul de zahar.
Le-am lasat asa peste nopate/aproximativ 24 de ore.

Photobucket

Pina a doua zi lasa foarte mult sirop.

 

Photobucket



Le-am pus la fiert pe foc lejer,timp de 45 minute, in care am amestecat din cind in cind.

Ultimul sfert de ora,le-am lasat sa fiarba la foc mai puternic.
In total a fiert o ora.
(Este bine sa alegeti un vas inalt,deoarece la foc puternic, siropul se ridica clocotind in clabuci )

Photobucket

Se toarna fierbinte in borcanele sterilizate, si se intorc cu capacul in jos 10-15 minute.

Photobucket

Photobucket

Attached Image
Paula,multumesc mult pentru reteta.Simpla si delicioasa.Fara tine nu as fi facut niciodata o dulceata din pere...si as fi avut de pierdut!
  

Adauga comentariu la reteta - Dulceata de pere


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Ciorbita de pui si fasolica verde
Cartofi in crusta de mustar
Rulada de pui intreg
Friptura aromata de porc
Piept de pui, la cuptor
Islere
Chutney de prune
Rosii umplute cu ton
Tropical salad with coconut shrimps
Salata Manager
Sandwich Cake cu somon si spanac (Smörgåstårta)
Drob de miel
Branza cu verdeturi
Aperitiv in foi de napolitana
Galuste de dovlecei cu sos de sofran