Antricot cu sos de piper verde

Reteta culinara » Retete fripturi » Antricot cu sos de piper verde

Antricot cu sos de piper verde

antricot_cu_sos_de_piper_9

Reteta,o am de la KikenHana.

Ingrediente pentru sos:

  • 150 ml vin alb sec
  • 2 linguri cognac
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingura piper verde din borcan
  • 200 ml smantana de frisca
  • patrunjel tocat
  • sare

 

 

Vinul se fierbe impreuna cu cognacul timp de 10 minute pe foc mic.
Adaugam smantana,si mai lasam 10 minute la fiert pe foc mic,dupa care adaugam lingurita de mustar si amestecam bine cu telul.Adaugam piperul verde,amestecam si degustam.Saram.In final se adauga patrunjelul verde tocat.Se pastreaza cald,pana preparam antricotul.

Carnea:

  • 3 felii antricot maturat in vid,cel putin 14 zile
  • condimente dupa gust
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de unt
  • sare
  • piper


Scoatem antricotul din frigider cu jumatate de ora inainte de a fi preparat.E bine sa ajunga la temperatura camerei.Se prajeste mai bine(nu raceste uleiul).Condimentam feliile de carne.
Topim untul impreuna cu uleiul de masline.Cand este incins,adaugam feliile de antricot si le prajim 3 minute pe o parrte si 3 pe cealalta.Se scot din tigaie,si se lasa 5 minute la odihna.
Se servesc cu sosul de piper,eventual acompaniate de cartofi copti.

Delicios!

Adauga comentariu la reteta - Antricot cu sos de piper verde


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Aluat picant pentru tarte, biscuiti
Rulada de omleta
Ciorba de rosii II
Bilute de cartofi cu inima de mozzarella
Supa gulas
Fursecuri fine cu nuci
Crenvursti in aluat
Galuste de dovlecei cu sos de sofran
Ardei umpluti
Prajitura  cu mac
Pulpe de rata cu bere si stafide
Omleta cu orez la cuptor
Pasca cu ciocolata
Paine cu seminte
Friptura de curcan cu mere