Galuste de dovlecei cu sos de sofran

Reteta culinara » Retete garnituri » Galuste de dovlecei cu sos de sofran

Galuste de dovlecei cu sos de sofran

01

Cinci ingrediente:
dovlecei
lapte
amidon
sare si sofran
Eu am avut 3 dovlecei marisori, total 800 gr.Curatati pe ici pe colo, adica am mai lasat si o dunga de verde.

02

I-am ras pe razatoarea mica si i-am lasat intr-o sita la scurs.

03

I-am si presat bine cu palma, incercand sa scot cat mai multa apa.Dupa care i-am pus intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei fara nimic.Am invartit cu lingura, de cateva ori la inceput sa nu se lipeasaca, pana incep sa-si lase iar apa(si cata apa).

Am sarat si i-am lasat pe foc inca 10 minute aproximativ, depinde de cantitatea de dovlecei.

Am format galuste si le-am stors bine, da bine!Daca nu-s storsi bine, se desfac la cuptor.Iar le-am stors.Cand sunt bine storsi, deja compzitia e compacta si ia forma dorita.

Sosul l-am pregatit dizolvand un varf cutit de sofran, in 300 ml lapte rece.

04

Am pus la fiert pe foc mic cu 2 linguri rase de amidon.Pana devine un sos lichid.Un pic de sare.

05

Am pus intr-o tavita o lingura de sos, galustele si restul sosului deasupra.Am dat la cuptor 180 de grade 15-20 de minute.Pana sosul prinde un pic de culoare.

01

Si varianta nerumenita.

06

Scad mult, deci din 800 gr de dovlecei mi-au iesit 2 portii, ceva de marimea unui ou.

Pofta buna !!

Reteta preluata de AICI !


Adauga comentariu la reteta - Galuste de dovlecei cu sos de sofran


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tort de ciocolata cu crema de capsuni
Aluat picant pentru tarte, biscuiti
Taameia
Friptura de curcan cu mere
Aripioare crocantoase (stil KFC)
Parmigiana di zucchine
Pateuri rapide
Tiramisu de capsuni si cocos
Bruschette cu dovlecei
Pui la cuptor
Tarta cu mere
Tagliatelle a La-Chef-A
Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara
Mincarica de pipote
Baclavale traditionale