Aripi de curcan tandoori

Reteta culinara » Retete mancaruri cu carne » Aripi de curcan tandoori

Aripi de curcan tandoori

Aripi_de_curcan_tandoori_1

Tandoor este un cuptor de argila cilindric, specific nordului Indiei si zonelor invecinate, in care focul se face chiar in cuptor (foc de lemne sau carbune). Temperatura in acest cuptor se apropie de 480 grade celsius si se pastreaza timp indelungat. Carnea se pune pe frigare si asa se coace. E un cuptor exclusiv pentru carne si 2 tipuri de paine specifice, un fel de lipii, care se coc lipite pe peretii cuptorului.
Asta e povestea pe scurt si in mare a cuptorului tandoor. Puiul tandoori e puiul fript in tandoor.
Am facut exact reteta de pui tandoori, din punct de vedere al condimentelor, doar ca am fript carnea in cuptorul aragazului si am folosit aripi de curcan. Puiului i se scoate pielea, dar aripilor de curcan mai greu, asa ca le-am lasat cu piele cu tot.
Ingrediente:

  • 4 aripi de curcan, cu varfurile taiate
  • 1 borcan mare de iaurt (370-400 ml)
  • 1 lingura de condimente pentru pui tandoori (tandoori chicken masala), reteta spune 4, dar cred ca pentru gusturil romanesc e mult 4, pentru ca e foarte iute
  • ardei iute verde
  • zeama de la 1/2 de lamaie

Condimentul acesta, masala e format din: coriandru, boia dulce si iute, chimen (nu chimionul nostru romanesc, cel caruia in mod gresit ii spunem chimen), piper negru, ghimbir, cardamon, dafin, seminte de fenicul, cuisoare, usturoi, sare).

Mod de preparare:

Indepartati varfurile aripilor de curcan, apoi taiati-le in doua pe la incheietura. Stropiti carnea cu zeama de lamaie si sare:

Aripi_de_curcan_tandoori_2

Amestecati iaurtul cu condimentele si ardeiul iute:

Aripi_de_curcan_tandoori_3

Puneti carnea in mixtura si amestecati bine dupa care acoperiti vasul cu o folie si marinati la frigider 12 ore sau de seara pana a doua zi:

Aripi_de_curcan_tandoori_4

Puneti bucatile de carne intr-un vas termorezistent, acoperiti cu o folie de aluminiu si puneti in cuptorul preincalzit si coaceti la foc mediu, cam o ora, dupa care scoateti folia sa se rumeneasca frumos carnea:

Aripi_de_curcan_tandoori_5

Serviti cu salata verde, ceapa rosie si bucati de lamaie. Astea ar trebui si ele presarate cu un alt condiment, dar e deja prea mult.

Adauga comentariu la reteta - Aripi de curcan tandoori


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Brezel (covrigi nemtesti)
Melcisori de pizza
Castraveti cu maioneza de avocado
Inghetata de nectarine si caise
Ciorba de miel
Muschiulet de porc cu susan
Compot de rubarba
Piept de pui simplissime
Tarta cu crème brûlé
Spinach and Feta Quesadilla
Fursecuri fine cu nuci
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Sarmale fara carne
Bulete din ciupercute
Gratin de paste si peste, cu bezea