Am pus un pachet cu 2 pulpe la dezghetat. Dupa ce le-am mingiiat frumos cu penseta fiindca mai prezentau ceva urme de tuleie, le-am imbracat in sare grunjoasa (de mare):
Intre timp am aflat ca n-aveam untura de rata suficienta pentru gatitul pulpelor si am scos rapid de la congelator un pachet de piepturi. Dimineata - la prima ora, le-am tuflit peste pulpe strecurind intre ele si un catel de usturoi + 2 crengute de rozmarin, iar apoi le-am acoperit cu o folie de plastic si le-am dat la frigi pentru 6h:
Dupa marinarea la rece am facut un dus rece carnurilor:
Si am jupuit piepturile de piele:
Dupa ce-am tocat-o destul de marunt, am pus pielea la jumarit:
Si iata sa va faceti o idee cam cata untura lasa 2 piepturi mari de rata:
Jumarile scurse:
In continuare, desi imi mai lipsea ceva untura rata pentru a respecta intocmai reteta gasconilor, am pus pulpele in cratita si le-am dat la cuptorul preincalzit 120°C, timp de 2h 45'
Confitul de canard l-am servit linga o garnitura de fasole acompaniata de muraturi:
O sectiune pt. pofticiosi:
< Anterior | Urmator > |
---|