Aluat de paste
- 100 g gris din griu dur
- 300-330 g faina de griu
- 4 oua
- sare
Se amesteca toate ingredientele,si se framinta un aluat compact.Se formeaza o bila,se impacheteaza in folie transparenta,se lasa la odihna jumatate de ora.Aluatul se intinde o foaie subtire o masa de lucru presarata cu faina,dupa care se taie cercuri cu forma trecuta prin faina.
Umplutura
- 350 g carne macinata(porc+vita)
- 1 ceapa tocata
- 2 catei de usturoi,tocat
- 1 lingura patrunjel,tocat fin
- sare
- piper
- nucsoara
- 1 ou
- 2-3 linguri ulei
Se prajeste ceapa in ulei.Cind ceapa de vine transparenta,se adauga carnea macinata si se prajeste scurt.Se trage tigaia de pe foc,si se lasa la racit.Se adauga patrunjelul si oul(pe care eu l-am uitat!),si se condimenteaza cu sare,piper si nucsoara razuita.
Sosul de rosii
- 800 g pomodori pelati(2 doze mici)
- 1 ceapa mica,tocata
- sare
- piper
- frunze de busuioc
- 3-4 linguri ulei de masline
Se dunstuie ceapa in ulei,se adauga rosiile si busuiocul.Se sareaza si pipereaza,si se lasa la fiert pe foc mic 20-30 minute.Se face pireu cu mixerul bat/vertical.
Cercurile de aluat se pensuleaza cu apa(ca sa se lipeasca marginile),iar in mijloc se pune o lingura de umplutura de carne.
Pastele umplute se fierb 2-3 minute in apa cu sare care clocoteste usor,apoi se iau de pe foc,si se lasa inca 5 minute in apa sa traga.
Se servesc calde!
Pofta buna!
< Anterior | Urmator > |
---|