Ingrediente
- 1 piept de pui mare
- 1 morcov
- 1 mar
- aprox 150g cascaval
- 1/4 lg (lingurita ) scortisoara -optional
- sare,piper
- 1 lg pasta de ardei iute,sau boia dulce,dupa preferinte
- 1 lg zahar
- 1 lg apa
Pieptul de pui se taie felii si se bate usor
Se face o umplutura morcov, mar, sare, piper macinat si eu adaugat putina scortisoara, cam un sfert de lingurita, dar asta e optional. Pe fiecare bucata de carne se pune o feliuta subtire de cascaval si umplutura.
Apoi se ruleaza si se prinde cu scobitoare.
Rulourile se ung cu un amestec din :
1 lg (lingurita ) de pasta ardei iute (sau dulce sau boia dulce ) ,
1 lg zahar
1 lg apa
Se pun rulourile de pui intr-o cratita sau tigaie si se prajesc in putin unt pe toate partile,sau intr-o cratita cu frigere fara adaos de grasime (cazul meu.).
Dupa rumenire se pun la cuptor cam 20 minute la 200 de grade pana se rumenesc.(timpul e acum functie de cuptor )
Eu avand o cratita speciala,am continuat gatirea pe aragaz.
Cand vedeti ca e aproape gata presarati cu bucatele de unt si la sfarsit cu patrunjel si parmezan. Eu le-am servit cu ciuperci cu lamaie.
POFTA BUNA !!!
Reteta preluata de AICI !
< Anterior | Urmator > |
---|