Somon salbatic in sos de vin cu marar

Reteta culinara » Retete Culinare cu Imagini » Mancaruri cu peste - imagini » Somon salbatic in sos de vin cu marar

Somon salbatic in sos de vin cu marar

6Somon_salbatic_in_sos_de_vin_cu_marar

O mincarica destul de taraneasca care mie-mi place mult  ca dealtfel tot ce este cu somon

  • -600 g somon filetat (wild)
  • -400 ml supa de legume
  • -200 ml vin alb
  • -100 ml smintina subtire de frisca(neindulcita)
  • -1 lingura marar tocat
  • -1 lingura faina
  • -2 catei de usturoi
  • -1/2 ceapa
  • -1/2 lamiie
  • -ulei de masline
  • -sare
  • -piper

Jumateatea de ceapa si cei doi catei de usturoi, se prajesc scurt in ceva ulei de masline. Nu trebuie sa se rumeneasca, sunt doar pentru a da aroma uleiului.

1Somon_salbatic_in_sos_de_vin_cu_marar


Se adauga lingura de faina,se amesteca bine aproximativ un minutel, dupa care se stinge cu vin si supa.Se lasa la fiert pe foc mic , timp de 10 minute pentru a se evapora alcoolul. Se da focul la minim, se adauga mararul tocat si smintina, si se mai fierbe 1-2 minute.
Acoperim vasul, oprim focul, si pastram la cald

2Somon_salbatic_in_sos_de_vin_cu_marar

Somonul se stropeste cu lamiie.

3Somon_salbatic_in_sos_de_vin_cu_marar
Se condimenteaza cu sare si piper, apoi se pensuleaza cu o lingura de ulei si se aseaza pe grilul incins la maxim.

Se lasa 1 minut pe fiecare parte,

4Somon_salbatic_in_sos_de_vin_cu_marar

apoi se pune cu grija (sa nu se rupa) in sosul fierbinte(nu mai trebuie fiert), si se lasa la odihna vreo 5-10 minute.

5Somon_salbatic_in_sos_de_vin_cu_marar

Am servit cu cartofi copti si pastai tinere de mazare, trase 1-2 minute, in ceva unt.

6Somon_salbatic_in_sos_de_vin_cu_marar

Adauga comentariu la reteta - Somon salbatic in sos de vin cu marar


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Paine cu iaurt
Tort din alune de copac
Chec de carne
Feta cu rosii uscate,in ulei
Ciorba de salata
Bulete cu cascaval la cuptor
Paine cu seminte
Supa de pui - rapida
Um Ali - budinca egipteana din paine
Tarte Flambée
Manti
Salata de cartofi cu ton
Salata de fasole cu ton
Paste cu spanac si gorgonzola
Brezel (covrigi nemtesti)