Barcute de vinete

Barcute de vinete

Barcute_de_vinete_8

Avem nevoie de:

  • vinete
  • ulei
  • o ceapa mica
  • pesmet
  • parmigiano
  • sare
  • piper
  • pasat de rosii

Eu am avut si un cartofior fiert, care mi-a ramas de la painea cu cartofi si cum nimic nu se arunca, l-am folosit. Cine vrea poate sa mai adauge prosciutto. Eu fac cu ce am in casa de obicei. Umplutura se poate face in multe feluri, dupa gustul fiecaruia.

Am taiat vinetele in doua, pe lungime si le-am oparit in apa cu sare. Le-am lasat cam un sfert de ora.


Barcute_de_vinete_1

Barcute_de_vinete_2

Le-am scos,si le-am lasat la scurs. Cand s-au racit, le-am gaurit dar NU pana la coaja, scotand pulpa si dand forma unei barci. Pulpa am taiat-o marunt. Am taiat si ceapa marunt si am pus-o la calit. Am adaugat si pulpa, am sarat si piperat.


Barcute_de_vinete_3

Barcute_de_vinete_4

Am lasat un pic la racit si am adaugat pesmetul (cantitati la ochi) si parmigiano.

Barcute_de_vinete_5

Am umplut barcutele si le-am pus intr-o tava cu pasat de rosii si 2-3 linguri de apa (in functie de cate barcute avem. Le-am dat la cuptor cam o jumatate de ora.

Barcute_de_vinete_6

La cuptor.

Barcute_de_vinete_7

Si rezultatul final. Se pot manca atat calde cat si reci.

Barcute_de_vinete_8

Barcute_de_vinete_9

Adauga comentariu la reteta - Barcute de vinete


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Schichttorte  Baumkuchen
Faguri cu forma
Tiramisu
Legume umplute
Tarta rustica cu piersici
Um Ali - budinca egipteana din paine
Somon salbatic cu crusta de brinza
Chutney de prune si ardei
Tort de ciocolata
Cotlete de vinete
Rulade de peste cu morcov si dovlecel
Pesto rosso
Spaghetti cu sos de vinete si rosii
Bilute de cartofi cu inima de mozzarella
Friptura de mistret