Ingrediente:
- dovleac Butternut -1 buc
- orez - 80 gr
- spanac congelat - 75 gr
- ceapa rosie - 1 buc
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare
Se taie un capac in partea superioara a dovleacului,se scot semintele , miezul si se mai scobeste putin cu o lingurita:
Intr-o tigaie se pune putin ulei si se caleste ceapa tocata marunt, se adauga restul de dovleac tocat:
Se adauga spanacul congelat si se amesteca pana acesta se inmoaie. Se condimenteaza cu sare, piper.
Se umple dovleacul:
Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 50 min. Ultimele 10 min se coace fara folie.
Am mai facut un butternut umplut cu mazare - in orezul calit am adaugat putina supa de pui, iar dupa ce s-a copt in vasul roman 45 min, am luat capacul, am ras putin cascaval deasupra si am mai copt 15 min fara capac:
Bun!
< Anterior | Urmator > |
---|