Parmigiana di zucchine

Reteta culinara » Retete mancaruri cu legume » Parmigiana di zucchine

Parmigiana di zucchine

parmigiana_di_zucchine_9

Se vede ca a inceput sezonul legumelor proaspete.
Ieri am facut mincarica asta.

Ingrediente:

  • 4 dovlecei
  • 10 rosii
  • o legatura busuioc
  • 1 ceapa
  • 250 g mozzarella
  • pecorino romano razuit
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui

Se curata rosiile de pielita desupra unui castron,pentru a nu pierde sucul.(erau foarte zemoase)Dovleceii se spala si se taie pe lung in functie de grosime,in 4-6 bucati si se sareaza.Se rumenesc dovleceii,in ceva ulei de floarea soarelui,apoi se pun pe un servet de hirtie la scurs.(dovleceii nu trag mult ulei,si nici nu este nevoie de mult ulei la prajit,daca operatia se face intr-o tigaie antiaderenta si foc iute)Se feliaza 6-7 rosii.Intr-o tigaie se caleste o ceapa tocata in putin ulei de masline pina devine transparenta.Se adauga 3-4 rosii taiate bucati,se adauga sucul din castron,busuiocul tocat,se sareaza si pipereaza,si se lasa sa fiarba 5-10 minute,dupa care se macina totul cu mixerul vertical pina se formeaza un sosulet.Se aseaza dovleceii intr-o forma termorezistenta,peste se toarna o parte din sosulet,iar deasupra se presara o minuta de pecorino razuit.Peste pecorino se formeaza un strat de rosii si felii de mozzarella.Se repeta toate straturile inca odata.Cine doreste incheie cu un strat de pecorino.Se da in cuptorul preincalzit la 200 °C,pina se rumeneste dupa plac/30-35 minute.

Retete similare

Adauga comentariu la reteta - Parmigiana di zucchine


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Vanilla Club
Biscuiti cu Nutella
Rulada de vita cu sunca
Friptura de curcan cu mere
Rulada de pui intreg
Chec cu ficat
Gogosele din flori de dovleac
Tarta cu crema de branza si zmeura
Lasagne cu spanac si branza chevre
Ciuperci umplute cu legume
Carne de miel in stil mongolez
Supa de pasare cu fructe goji
Antricot cu sos de piper verde
Baclavale traditionale
Galuste de dovlecei cu sos de sofran