La noi e o vreme de zici ca vine iarna,asa ca reteta asta vine la mare fix(noroc cu Maya care a pomenit de Ina- de pe blogul ei al luat reteta).
Avem nevoie de:
- 1 1/2 cana naut(lasat de cu seara la inmuiat)
- morcovi - 2 bucati
- ceapa - 1 mijlocie
- ardei capia(sau unul rosu gras) - 1 bucata
- rosii - 3 buc mari(bune sunt cele de "carne" fara seminte)
- usturoi - 3 catei
- patrunjl tocat
- sare
- apa
- ulei
Nautul in scurgem si-l dam de-o parte.Legumele le tocam marunt.Intr-o cratita punem la calit in ulei cu apa ceapa, ardeiul si morcovul si calim 2-3 minute.Adaugam apoi rosiile si mai lasam cam 5 minute sa mai scada din apaAdaugam nautul si lasam sa dea in 2-3 clocoteLuam de pe foc si adaugam usturoil si patrunjelul.Dam la cupor(incalzi in prealabil la 180 gr) si lasam pana apa scade si devine un sos mai gros.
< Anterior | Urmator > |
---|