Un risotto care poate fi si un fel complet, cu un contrast placut intre broccoli si kaiser.
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 300 gr orez carnaroli
- 200 gr kaiser afumat
- 200 gr broccoli fierti
- o ceapa alba medie
- sare, piper, curcuma, parmigiano ras
Se taie kaiserul cuburele si se prajeste intr-o tigaie antiaderenta
Se scoate kaiserul pe o farfurie si in grasimea rezultata se caleste ceapa si orezul, apoi se adauga cite un pic de apa fierbinte amestecind incet.
Dupa circa 10 minute se adauga kaiserul si dupa alte 10 broccolii fierti, curcuma si se continua coacerea adaugind apa fierbinte si amestecind.
Cind bobul de orez e copt "al dente" se stinge focul, se adauga abundent parmigiano ras, daca e necesar sare, piper si se serveste. Se poate decora farfuria cu buchetele de broccoli si feliute de kaiser crocante.
< Anterior | Urmator > |
---|