Cornuri cu unt

Cornuri cu unt

CrnUntMac01-460

Asadar,aseara,am primit comanda sotului meu de a face cornuri cu unt !
-De alea mami (eu sunt mami), cum erau la brutarie pe..vremuri...
Nostalgii comuniste.
Azi dimineata,am purces la treaba.

Avem nevoie de :


600 g faina alba,cernuta
1 plic drojdie uscata
300 ml lapte caldut
1 ou
65 g unt moale
1 lingura miere(sau zahar)
1 lingurita sare

Am framantat un aluat ,moale si elastic,pe care l-am lasat la crescut o ora si jumatate.

CrnUntMac02-460

L-am pus pe masa si l-am impartit in patru bucati egale.
Ca sa fiu sigura le-am cantarit.Aveau aproximativ 270 g.
Fiecare bucata,am intins-o cu sucitorul si am taiat-o in patru.
Din sferturi am facut cornuletele,pe care le-am pus in tava pe hartie de copt.
Am mai lasata sa creasca putin.
Apoi le-am uns cu galbenus de ou,si le-am presarat cu mac.
Am ales macul,pentru ca ne place,dar se poate folosi la fel de bine chimen,susan,
cascaval....

CrnUntMac03-460

CrnUntMac04-460

CrnUntMac05-460

Am copt la foc mediu,20 de minute prima tava si 15 minute a doua.

Asa arata finalul.
Si sectiunea.

CrnUntMac07-460

CrnUntMac08-460

Aceste cornuri sunt foarte bune, pufoase si nu sunt dulci.
Se pot manca la micul dejun in orice combinatie.


POFTA BUNA !!!

Reteta preluata de  AICI ! 


Adauga comentariu la reteta - Cornuri cu unt


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Supa crema de rosii si morcovi
Baton de vanilie
Quark-brinza cremoasa acrisoara
Chiftelute
Gnocchi cu spanac pe sos de rosii cu ciuperci
Tarta cu vinete
Pogacsa
Tagliatelle a La-Chef-A
Cheesecake cu rosii si busuioc
Dulceata de rubarba
Caviar de vinete
Cocktail-Totally Green
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca
Pateuri umplute cu sunca
Clatite umplute cu salata de pui si avocado