Tarte Flambée

Tarte Flambée

Tarte_Flambe_6

O turta subtire si crocanta,gustoasa si picanta,specifica zonei Alsace.

M-ar fi placut sa fie originala 100% ,dar nu am cuptor cu lemne in gradina, asa ca m-am multumit sa o fac pe o bucata de granit in cuptorul din casa.
Rezultatul-incintator!Am mai facut-o,dar in tava.Fie infainata sau pe hirtie de copt, dar cel mai bine a iesit pe placa de granit(o bucata de granit slefuita,grosime 1 cm)
Rezista la 300 °.Daca rezista si la mai mult nu stiu,cuprorul meu are maxim 300 °C.

Am folosit o faina din Austria de tip W 480 griffiges Mehl (griffig,inseamna ca are un grad de macinare mai grob, si este potrivita la aluaturile dospite care trebuie sa faca crusta crocanta. Aluaturiele groase,de piine de exemplu,fac o crusta crocanta si un miez elastic cu pori mari)

Ingrediente:

  • ceapa,taiata pestisori
  • costita afumata,taiata bucatele mici
  • creme fraiche
  • ceva smintina de frisca
  • piper

Se amesteca creme fraiche cu putina smintina de frisca si piper.
De sare nu este nevoie,e sarata destul costita!

Se face un aluat din :

  • 450 g faina
  • 250 ml apa calduta(daca e faina normala ajung 200 ml apa)
  • 1 lingurita sare
  • 50 g unt
  • 1 cubulet de drojdie


Se framinta pina se obtine un aluat nelipicios,moale si matasos.Se lasa la crescut pina isi dubleaza volumul,dupa care se imparte in trei.Se intind foi subtiri care se ung cu creme fraiche-ul,se presara ceapa si costita afumata deasupra,si se da in cuptorul preincalzit la maxim.Pe o piatra gata incalzita odata cu cuptorul, pe o tava infainata,sau pe hirtie de copt.Se rumeneste dupa plac.Virfurile de la ceapa trebuie sa se rumeneasca bine,sa arate macar flambata ca cea facuta in cuptorul cu jar.
Eu am intins foaia pe masa de lucru presarata cu faina,apoi am transferat-o pe un fund infainat.Am intins creme fraiche-ul,am presarat ceapa si costita,iar de pe fundul ala am impins turta,pe placa de piatra incalzita odata cu cuptorul la maxim.Adica am folosit fundul pe post de lopata de aia de lemn,cu care se baga turtele/piinea in cuptor.

Se scoate pe un fund de lemn,se taie si se serveste calda!

Adauga comentariu la reteta - Tarte Flambée


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Rulada de pui
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca
Agliata Verde
Friptura de curcan cu mere
Tarta rustica cu piersici
Tiramisu de capsuni si cocos
Fursecuri fine cu nuci
Chiftele din legume
Chec aperitiv,stelute si braduti
Pogacsa
Pateuri cu ciuperci
Supa de dovleac cu gorgonzola
Pogacele cu jumeri
Chisca cu hrisca - caltabos de Bucovina
Cornuri cu unt