Pulpa de miel la capac

Reteta culinara » Retete culinare » Retete de Pasti » Pulpa de miel la capac

Pulpa de miel la capac

Ingrediente:

1 kg de pulpa de miel cu os, sare, piper alb, 1 lingurita oregano uscat, 3 catei de usturoi, 65 g unt, 4 linguri zeama de lamaie, 1 lingura faina

Mod de preparare:

Se curata pulpa de pielite si grasime, se spala, se sterge si se freaca bine cu sare, piper si oregano. Se curata usturoiul, se taie pe lung, se cresteaza carnea de jur-imprejur cu un cutit ascutit si se impaneaza cu bucatile de usturoi. Intr-o cratita mai mare se incinge untul si se prajeste incet, la foc mic, pulpa de miel cca 15’pe fiecare parte. Se toarna deasupra zeama de lamaie, se acopera cratita cu un capac si se lasa carnea sa fiarba la foc foarte mic, doua ore si jumatate - daca focul este suficient de mic nu trebuie adaugata apa. Se scoate friptura din cratita, se infasoara intr-o folie de aluminiu si se pune de-o parte. Intr-o alta craticioara, se amesteca bine faina cu putina apa, se adauga cateva linguri din zeama fierbinte in care a fiert carnea, se toarna inapoi in cratita mare si se lasa sa clocoteasca pana ce se-ngroasa sosul, amestecand mereu. Se taie carnea felii si se incalzeste putin in cratita. Se pune pe un platou, se toarna peste ea sosul fierbinte si se serveste cu o garnitura de orez fiert cu unt.

Adauga comentariu la reteta - Pulpa de miel la capac


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Chiftele din legume
Tarta cu mere
Feta cu rosii uscate,in ulei
Chocolate cheesecake
Supa de pui - rapida
Rulada de vita cu sunca
Somon salbatic in sos de vin cu marar
Drob de pui
Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara
Kunefe (cataif)
Faguri cu forma
Galuste de dovlecei cu sos de sofran
Pogacele cu jumari
Crenvursti in aluat
Fursecuri fine cu nuci