Prajitura cu mere si brinza

Reteta culinara » Retete dulciuri » Prajitura cu mere si brinza

Prajitura cu mere si brinza

Apfel-Ksekuchen_14

Ingrediente:

  • 200 g faina
  • 250 g zahar
  • 80 g unt
  • 750 g Quark
  • 5 oua
  • 1 lingurita rasa extract de vanilie
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri apa
  • 1 lingura coaja de lamiie razuita
  • 2-3 mere
  • 1 pachetel Tortenguss
  • 250 ml suc de mere


Se framinta faina cu untul,80 g zahar, si un ou,intr-un castron.Aluatul se da pentru 30 minute la rece.Se preincalzeste cuptorul la 175°C.Aluatul se roleaza pe masa de lucru infainata.Se imbraca o forma cu perete detasabil cu foaia de aluat,se da in cuptor la copt pentru aproximativ 10-15 Minute.Intr-un castron,se amesteca Quark-ul cu zaharul vanilat si restul de zahar.Se despart ouale.Galbenusurile se adauga cite unu si se amesteca cu telul la masa de Quark.Amidonul se amesteca cu apa,coaja de lamiie si se adauga la crema de Quark.Albusurile se bat,si se incorporeaza cu atentie.Masa de Quark se toarna in forma precoapta si se niveleaza.Se da in cuptor si se coace 60  de minute pe shina din mijloc.Dupa 30 de minute se acopera prajitura cu hirtie de copt,ca sa nu se maroneasca suprafata.Prajitura se scoate din forma dupa 15 minute.Merele se spala,se curata,se indeparteaza casuta de simburi,se taie in felii groase si se stropesc imediat cu suc de lamiie,ca sa nu se maroneasca.Se aseaza pe prajitura.Tortenguss-ul se pregateste dupa indicatiile de pe pachetel(dar cu suc de mere),si se toarna peste feliile de mere.

Adauga comentariu la reteta - Prajitura cu mere si brinza


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Ciorba de miel
Somon salbatic cu crusta de brinza
Spaghetti cu pesto si fasole verde
Ciorbita de conopida cu piept de pui
Salata de vara cu mozzarella
Tort din albusuri
Praz umplut cu ciuperci
Baton de vanilie
Aripi de curcan tandoori
Taameia
Cozonac Grania
Palet de dames
Baclavale traditionale
Somon la cuptor cu sos alb
Paste cu spanac si gorgonzola