Cartofi umpluti cu ciuperci

Reteta culinara » Retete culinare » Retete mancaruri cu legume » Cartofi umpluti cu ciuperci

Cartofi umpluti cu ciuperci

Ingrediente:

1kg cartofi, 400g ciuperci conservate, 3 cepe, 200ml ulei, 5 catei de usturoi, 1 leg. patrunjel verde, 1 lingurita otet de mere, 1 leg. marar verde, ± sare, piper

Mod de preparare:

Se spala cartofii si se pun la fiert cu coaja. Se fierb numai 20 de minute, apoi se scurg de apa si se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie in doua. In fiecare jumatate de cartof se face o scobitura cu o lingurita. Separat, se prepara umplutura. Se taie ceapa marunt si se caleste in 100ml ulei. Se adauga ciupercile taiate in feliute, sare si piper si se lasa la foc potrivit pana cand scade apa lasata de ciuperci. Se adauga apoi verdeata taiata cat mai marunt, se amesteca bine ingredientele si se umple fiecare jumatate de cartof cu aceasta compozitie obtinuta. Cartofii umpluti se asaza intr-o tava cu putina apa si cu 2 linguri de ulei. Tava se tine la cuptor, la foc potrivit, 25 de minute. Cartofii se servesc fierbinti cu mujdei preparat astfel: se piseaza bine usturoiul si se freaca cu o lingurita otet de mere. Se adauga apoi 1 – 2 linguri ulei incins si se amesteca bine cu o lingura de lemn. La sfarsit, cand ingredientele s-au omogenizat bine, se adauga apa.

Adauga comentariu la reteta - Cartofi umpluti cu ciuperci


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Prajitura cu visine si ciocolata
Sarmale fara carne
Friptura de mistret
Legume umplute
Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati
Pateuri umplute cu sunca
Muffins cu usturoi si ierburi
Rulada de pui
Muffins cu dovleac(Butternut)
Cornuri cu unt
Rulouri de vinete cu sunca si Roquefort
Supa cu turnatei
Prajitura cu gutui si branza
Spaghetti Carbonara
Salata de mango