Curcan cu masline

Curcan cu masline

Ingrediente:

1kg carne curcan, 300g masline, 50ml ulei, 1 lingura bulion, 1 lingura faina, 1/2 lamaie, 3 cepe, 1 telina mica l1 morcov, 100ml vin alb demisec, 1 lingurita zahar, 10g cimbru, 1 foaie dafin, ± sare, piper

Mod de preparare:

Carnea de curcan se curata, se parleste, se spala, se taie in bucati si se prajeste in ulei. Dupa prajire, carnea se scoate si se pune in alt vas. In uleiul ramas se calesc ceapa si zarzavatul care au fost curatate, spalate si taiate marunt. Se adauga faina si se lasa sa se rumeneasca putin, apoi se stinge cu pasta de tomate dizolvata in putina apa, se adauga dafinul, cimbrul, piperul si se lasa sa fiarba circa 30 de minute. Dupa fierbere, sosul se strecoara si se pune peste carnea de curcan si se mai fierbe circa 60 de minute. Maslinele se desareaza in apa calda, se spala cu apa rece si se pun la fiert peste carne. Se adauga vinul, zaharul si se mai fierbe circa 10 de minute. Curcanul se serveste cald cu decor din rondele de lamaie.

Adauga comentariu la reteta - Curcan cu masline


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tarta cu vinete
Pogacele cu jumari
Paine cu orez
Chiftelute de carne
Muffins cu spanac
Crutoane aromate
Chiftelute
Pate Brisee
Chutney de prune
Paine cu iaurt
Tarta sarata din frunze de conopida
Spaghetti Carbonara
Oua umplute
Kunefe (cataif)
Musaca