Escalop de vitel cu tarhon

Reteta culinara » Retete culinare » Retete mancaruri cu carne » Escalop de vitel cu tarhon

Escalop de vitel cu tarhon

Ingrediente:

1kg pulpa de vitel, 50g unt, 50g coniac, 300ml supa de vita (din cub), 1 leg. tarhon verde, ± sare, piper

Mod de preparare:

Curata carnea de pielite, spal-o, scurge-o bine de apa si sterge-o cu un servet si tai-o, pe cat posibil, in felii subtiri de circa 5 mm. Bate usor feliile de carne cu ciocanul de snitele, pentru a fragezi carnea, presara-le cu sare si piper si rumeneste-le in unt cate un minut si jumatate, doua minute, pe fiecare parte, la foc mare. Scoate apoi carnea pe un platou, acoper-o cu un capac si pastreaz-o la cald. Pune in tigaie, in grasimea ramasa dupa rumenirea bucatilor de carne, coniacul, adauga apoi supa si lasa la foc mic pana cand incepe sa fiarba. Pune apoi in tigaie tarhonul tocat marunt si lasa sa fiarba la foc mic pana cand lichidul se evapora pe jumatate. Adauga in sosul format, bucatile de carne si jiul lasat de aceasta si mai lasa 1 minut sa dea in cateva clocote, la foc mic. Serveste escalopul cu sosul de tarhon din tigaie si cu garnitura de cartofi natur.

Adauga comentariu la reteta - Escalop de vitel cu tarhon


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pateuri rapide
Papanasi
Tocanita de naut la cuptor
Batoane de cereale
Somon salbatic in sos de vin cu marar
Manti
Ardei umpluti cu legume
Fursecuri simple
Tiramisu
Tort din alune de copac
Chocolate Gugelhupf
Crema de zahar ars
Quark-brinza cremoasa acrisoara
Salata de telina,citrice si rodie
Cornuri cu unt