Ingrediente:
2 verze, 500g carne tocata (vita-porc), 200g untura de rata, 2 oua, 3 linguri bulion, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 2 ardei grasi, 2 leg. marar, 1 lingurita cimbru, ± sare, piper
Mod de preparare:
Varza se curata si se spala bine, apoi se pune la fiert, intreaga, in apa cu sare. Se fierbe 30 de minute, se taie fideluta, se scurge bine de apa si se caleste 10 minute in 100g untura. Ceapa, ardeiul gras, usturoiul si mararul se toaca marunt si se calesc 5 minute in untura ramasa, apoi se pun carnea, cimbrul si se mai calesc inabusit 10 minute. Se asaza intr-o cratita straturi de varza si carne cu legume, se incepe cu varza si se termina tot cu varza, se adauga bulionul diluat, 2 cani din zeama in care a fiert varza, se potriveste de sare si piper si se baga la cuptor pentru cca. o ora. Cu 5 minute inainte de a opri focul, se pun ouale batute, pe deasupra.
< Anterior | Urmator > |
---|