Paste cu pui si conopida la cuptor

Reteta culinara » Retete paste » Paste cu pui si conopida la cuptor

Paste cu pui si conopida la cuptor

Ingrediente:

300g paste scurte (pene), 300g piept de pui, 1 conopida mica (circa 300g), 2 linguri zeama de lamaie, 50g stafide, 300g crema de branza, 150g mozzarella, 50g parmezan, 1 catel de usturoi, 2 cepe rosii mici, 1 lingura pesmet, 1 leg. patrunjel, ± sare, piper

Mod de preparare:

Fierbe pastele in 2, apa cu 1 lingurita rasa de sare, apoi scurge-le de apa, amesteca-le cu 2-3 linguri de ulei pentru a nu se lipi si pastreaza-le acoperite, la cald. Curata, spala si desfa in buchetele conopida, apoi fierbe-o in apa cu ceva sare, dupa care scurge-o bine de apa. Pieptul de pui fierbe-l in apa cu sare, apoi taiel in feliute si rumeneste-l impreuna cu buchetelele de conopida si ceapa curatata, spalata si taiata julien, in unt, la foc iute, circa 2 minute. Pune intr-o tava mai adanca, unsa cu unt si tapetata cu pesmet, pastele amestecate cu conopida, stafidele, ceapa, patrunjelul tocat marunt si feliutele de piept de pui. Separat, intrun castron amesteca crema de branza cu mozzarella, data pe razatoarea mare, adauga usturoiul tocat marunt si zeama de lamaie. Potriveste de sare si piper, amesteca bine, apoi toarna acest sos in tava, peste paste, conopida si celelalte ingrediente. Presara deasupra parmezanul ras si pune tava in cuptorul incins. Coace la foc potrivit circa 20 de minute. Serveste preparatul cald si orneaza cu frunze de patrunjel.

Adauga comentariu la reteta - Paste cu pui si conopida la cuptor


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Roastbeef a la Jamie
Salata de fasole cu ton
Cupola ninsa cu ciocolata
Rulada de somon afumat
Aripi de curcan tandoori
Spinach and Feta Quesadilla
Biscuiti cu Nutella
Muschiulet de porc cu susan
Supa de pasare cu fructe goji
Tagliatelle a La-Chef-A
Frigarui de pui
Fursecuri fine cu nuci
Vegeta de casa
Varza rosie cu mar
Oua tari cu sos