Ingrediente:
500g piept de pui, 120g orez, 2 cepe, 300g carne de vitel tocata, 100ml ulei, 3 catei de usturoi, 50g migdale, 50g boabe de porumb dulce (din conserva), 1 lingura rasa scortisoara, 1 lingurita ienibahar, 1 leg. patrunjel, ± sare, piper
Mod de preparare:
Curata pieptul de pui, spala-l, scurge-l bine de apa si taie-l in feliute subtiri. Caleste pieptul de pui in ulei, la foc potrivit, pana ce acesta incepe sa se rumeneasca putin, apoi scoate-l pe o farfurie si pastreaza-l acoperit, la cald. In uleiul in care ai prajit pieptul de pui pune ceapa curatata, spalata si tocata marunt. Adauga dupa 3-4 minute carnea tocata si usturoiul tocat marunt. Dupa 10 minute pune ienibaharul, scortisoara si potriveste de sare si piper. Mai lasa 2-3 minute la foc mic, apoi adauga orezul spalat in 2-3 ape, migdalele sfaramate si boabele de porumb. Amesteca bine ingredientele, dupa care pune in cratita 400ml apa. Pune deasupra feliute de piept de pui si acopera cratita cu folie de aluminiu. Pune-o la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 25 de minute. Serveste puiul libanez fierbinte, presarat pe deasupra cu patrunjelul tocat marunt.
< Anterior | Urmator > |
---|