Sarmalute cu grau bulgur (de post)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete de post » Sarmalute cu grau bulgur (de post)

Sarmalute cu grau bulgur (de post)

Ingrediente:

700g grau bulgur, 100g orez, 1 varza murata, 150g ulei, 2 cepe, 400g rosii in bulion, 2 linguri pasta de tomate, 2 linguri pasta de ardei dulce, 1 lingurita boia de ardei dulce, 1 lingurita rasa cimbru, ± sare, piper

Mod de preparare:

Daca varza murata este prea acra sau prea sarata pune-o pentru 1 ora in apa rece, apoi desfa-o in foi. Pune graul la fiert in apa cu sare pentru circa 30 de minute, apoi scurge-l de apa in care a fiert si amesteca-l bine cu orezul, ceapa curatata, spalata si tocata marunt. Adauga cimbrul, sare si piper dupa gust si prajeste toate acestea in 50ml, ulei la foc mic, 15 minute. Pune cate 1 lingura din compozitie pe fiecare foaie de varza, apoi ruleaza-le. Toaca marunt varza ramasa, pune o parte din aceasta intr-un strat uniform pe fundul unei cratite, in care ai pus initial ulei, dupa care pune in cercuri concentrice sarmalele. Deasupra acestora pune un alt strat de varza tocata. Amesteca pasta de tomate cu pasta de ardei, adauga boiaua, dilueaza pasta obtinuta cu o cana de apa si pune-o in cratita cu sarmale. Pune-o apoi la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 2 ore. Daca este cazul, mai completeaza cu apa.

Adauga comentariu la reteta - Sarmalute cu grau bulgur (de post)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Creveti crocanti cu cocos
Clatite umplute cu salata de pui si avocado
Snitzel de vita cu crusta de ierburi aromate
Somon salbatic in sos de vin cu marar
Crostoni cu miel
Tort de ciocolata cu crema de cocos
Prajitura cu tofu si ciocolata
Chiftelute cu porumb
Brownies cu miere si seminte
Ciorba din pipote de curcan
Supa de chimen
Polos
Supa cu turnatei
Vinete umplute
Cozonac cu mac si melcisori cu scortisoara