Spaghete cu scoici si sos de vin

Reteta culinara » Retete paste » Spaghete cu scoici si sos de vin

Spaghete cu scoici si sos de vin

Ingrediente:

400g spaghete, 50ml ulei de masline, 50g unt, 50g parmezan, 300g scoici marinate, 2 cepe mici, 2 catei de usturoi, 200ml vin alb, 1 lingurita oregano uscat, 1 varf de cutit nucsoara, 1 leg. patrunjel, 6-7 frunze de busuioc, ± sare, piper

Mod de preparare:

Pune la fiert spaghetele in 2 l apa in care ai pus 2 linguri de ulei si 1 lingurita rasa cu sare, apoi cand acestea sunt fierte, scurge-le de apa. Pune untul peste paste si amesteca bine, acopera-le cu un capac si pastreaza-le la cald. Separat, caleste in uleiul ramas ceapa curatata, spalata si tocata marunt. Cand aceasta incepe sa se inmoaie, adauga usturoiul tocat marunt si mai lasa pe foc mic 1 minut. Pune apoi in tigaie scoicile, calestele 1 minut la foc mic, apoi adauga vinul. Amesteca bine, acopera tigaia cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic 5-6 minute. Pune apoi nucsoara, oregano si potriveste de sare si piper. Toarna scoicile cu sosul acestora peste spaghetele fierte, pune vasul pe foc si mai lasa 2-3 minute la foc iute. Serveste pastele fierbinti cu parmezan presarat pe deasupra si orneaza cu frunze de busuioc.

Adauga comentariu la reteta - Spaghete cu scoici si sos de vin


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Bors de iarna cu afumatura
Spaghetti cu pesto si fasole verde
Tarta cu rucola
Tort Krantz
Spaghetti integrale cu leurda si rosii
Oua umplute
Polos
Supa de pui - rapida
Ghiveci de orez cu legume
Pogacsa
Somon salbatic in sos de vin cu marar
Chocolate Gugelhupf
Bruschette cu dovlecei
Legume umplute
Pateu din ficatei de pui