Salata de sparanghel cu carne de pasare

Reteta culinara » Retete culinare » Retete salate » Salata de sparanghel cu carne de pasare

Salata de sparanghel cu carne de pasare

Ingrediente:

sparanghel (700g), piept de pasare (1), oua (3), ulei (250ml), zeama de lamaie (1 lamaie), mustar (1 lingurita), sare, piper

Mod de preparare:

Se alege sparanghelul cu tulpina groasa de un  deget si cu varfurile violete, se curata (de la radacina spre varf), taind apoi cam 1- 2 cm din partea de jos care este fibroasa. Se spala sub un jet de apa rece, se aseaza in snopuri si se leaga in partea de jos si de sus, apoi se fierb in apa clocotita cu sare, cca 30 minute. Dupa ce a fiert, se scoate sparanghelul cu grija, se desface din snopuri si se asaza pe un servet impaturit pentru a absorbi toata apa, dupa care se pune pe o farfurie. Din galbenusuri, ulei si lamaie se prepara o maioneza; se potriveste de sare si piper, se amesteca cu mustarul si carnea taiata cubulete si se toarna peste sparanghel. Se prefera carnea de la pieptul de gaina, fiind alba si frageda.Se serveste rece.

Adauga comentariu la reteta - Salata de sparanghel cu carne de pasare


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Salata de ton cu ardei gras
Aperitiv cu branza brie la cuptor
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Um Ali - budinca egipteana din paine
Salata de vara cu mozzarella
Savarine
Supa de rosii
Chec negru
Tarta cu mere
Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale
Snitzel de vita cu crusta de ierburi aromate
Spaghetti integrale cu leurda si rosii
Tort de ciocolata cu crema de capsuni
Branza cu verdeturi
Placinta cu branza sarata