Dovlecei cu masline

Reteta culinara » Retete culinare » Retete de post » Dovlecei cu masline

Dovlecei cu masline

Ingredinte:

2 buc. dovlecei, 1 catel de usturoi, 1 buc. ceapa, 100 gr. masline, 5 linguri de ulei, 1 pahar de vin alb, o lingura de faina, zeama de lamaie, busuioc, o lingura de bulion, o legatura patrunjel, sare, piper

Mod de preparare:

Dovleceii (in coaja) se spala, se sterg si se taie in felii de 1 cm grosime. Se presara cu zeama de lamaie,sare si piper, se trec prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se scot si se aseaza pe un platou. Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt, se prajesc si se sting cu bulion, zeama de lamaie si vin. Se adauga piperul, busuiocul si patrunjelul tocate marunt. Maslinele taiate felii se pun peste dovlecei si deasupra se toarna sosul. Se lasa la frigider 10-15 minute.

Adauga comentariu la reteta - Dovlecei cu masline


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tagliatelle cu ardei, seminte de pin si stafide
Ficatei cu ceapa, vin si marar
Cupola ninsa cu ciocolata
Tarta cu rucola
Brezel (covrigi nemtesti)
Biscuiti cu Nutella
Pate Brisee
Rosii umplute cu orez
Paine cu iaurt
Bruschette cu legume si tofu
Salata de sfecla rosie cu pui
Antricot cu sos de piper verde
Friptura de curcan cu mere
Chutney de prune
Supa gulas