Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale

Reteta culinara » Retete mancaruri cu carne » Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale

Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale


Pentru ca a venit vremea portocalelor va propun o friptura intr-un sos cu un gust deosebit si o aroma placuta.
In opinia mea, in ciuda faptului ca portocalele, si in special coaja, au o aroma suficient de intensa, ea nu va ineca insa in buchetul ei gustul ingredientul principal din vas, ci doar il va accentua.

Attached Image

INGREDIENTE:

- 1 pulpa de porc (in jur de 1kg)
- 2 portocale de marime medie
- 200 ml. suc stors de la o portocala
- 50 ml. apa
- 1 lingurita de zahar

Attached Image

PENTRU MARINATA:
- 2-3 catei de usturoi
- 3 frunze de dafin
- 2 crengute cimbru
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita rozmarin
-1 lingurita boia dulce
- sare marina
- piper proaspat macinat
- coaja rasa de la o portocala

Attached Image

Se leaga carnea cu o sfoara in cateva locuri si se marineaza pulpa cu ingredientele de mai sus. Se pune apoi untr-un vas cu capac si se lasa cateva ore la frigider.

Attached Image

Se scoate apoi si se caleste friptura pe toate partile intr-o tigaie cu o lingura de ulei.

Attached Image

Attached Image

Asa arata dupa ce s-a prajit frumos in tigaie si a capatat o culoare frumoasa. Nu pot sa va descriu in cuvinte cum mirosea in casa...

Attached Image

Se incinge cuptorul la 180C , se pune pulpa intr-un vas rezistent la foc, se aseaza frumos felii de portocale pe marginea vasului de jur imprejur, se stropeste cu sucul de portocale ametecat cu apa si o lingurita de zahar dupa care se acopera vasul si se lasa la cuptor circa 35-40 minute.
Se descopera vasul, se mareste apoi temperatura la 220C si se mai lasa 15 minute. Este foarte gustoasa.
Pofta buna!

Attached Image

Attached Image

Adauga comentariu la reteta - Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Risotto cu broccoli si kaiser
Supa de dovleac cu gorgonzola
Inghetata prajita
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Cozonaci cu nuca si mac
Crostoni cu miel
Tortelete cu crema Toffee
Baclavale traditionale
Dovlecei cu patrunjel si usturoi
Prajitura  cu mac
Pateuri cu ciuperci
Chiftele din legume
Caviar de vinete
Ciorba de miel
Cozonac cu mac si alune de padure