Oua in malai ca la Meledic

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Oua in malai ca la Meledic

Oua in malai ca la Meledic

Ingrediente:

1 kg malai, 400+200 g cas afumat, 500 ml lapte dulce, 900 g smantana, 250 g nuca, 200 g stafide, 3 linguri miere de albine, 100 g unt, 10 oua

Mod de preparare:

Se pune la fiert laptele si cand da in clocot se pune mierea de albine, smantana, si 400 g din casul dat prin razatoarea mica. Se amesteca permanent ca sa nu se lipeasta. Se lasa sa clocoteasca 1 minut apoi se adauga malaiul, nuca si stafidele, si se face o mamaliga nu prea vartoasa fara sa se opreasca amestecatul. Dupa ce s-a racit putin, se unge o tava cu unt, iar mamaliga se freaca cu galbenusurle si cu albusurile batute spuma de la 4 oua si se pune in tava aragazului un strat gros de un deget. Se fac cu lingura gauri in care se sparge cate un ou peste care se presara cas dat prin razatoarea mica. Se da la cuptor 30 minute, cat sa se inchege ouale.Se portioneaza avand cate un ou si se serveste calde cu piper deasupra. Se bea o tuica de pruna sau un vin rosu rece.

Adauga comentariu la reteta - Oua in malai ca la Meledic


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Caltabosi
Tartiflette
Caracatita in ulei
Bors de iarna cu afumatura
Prajitura cu mere si brinza
Aripioare prajite in crusta
Pateu din ficatei de pui
Salata de ton cu ardei gras
Rulada de somon afumat
Banana Daiquiri
Portofele de cod cu fasole verde
Tort de ciocolata cu crema de capsuni
Ardei umpluti cu legume
Pogacsa
Supa gulas