Placinta macedoneana cu branza

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Placinta macedoneana cu branza

Placinta macedoneana cu branza

Ingrediente:

un pachet de foi de placinta, 500 gr. iaurt, 500 gr. branza de burduf iute, 500 gr. telemea usor sarata, 6 oua, ulei pentru uns tava , 200 gr. piure de spanac sau 3 legaturi de marar fin tocat (optional)

Mod de preparare:

Se amesteca bine cele doua tipuri de branza, ouale si verdeturile, daca este cazul. Se unge tava cu ulei, apoi se incepe asezarea foilor in tava. Intre fiecare doua-trei foi se toarna iaurt, iar intre fiecare 5-6 foi se toarna amestecul de branza si ou. Cind se termina foile si branza, se mai pune putin iaurt pe deasupra. Apoi se da la cuptorul bine incins si se lasa pina cand foile de deasupra devin aurii.Atentie! Foile trebuie sa ramana lipite una de alta, nu sa fie arse, intreaga compozitie fiind onctuoasa, moale, ca de budinca.Se serveste calda, eventual cu sos tzatziki.

Adauga comentariu la reteta - Placinta macedoneana cu branza


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Paine cu seminte
Cheesecake cu rosii si busuioc
Ciuperci umplute cu legume
Gogosele din flori de dovleac
Pateu din ficatei de pui
Muffins cu spanac
Crap la cuptor (pe gratar)
Spaghetti cu pesto si fasole verde
Mincarica de pipote
Carne de miel in stil mongolez
Tarta cu rucola
Gugelhupf cu marmelada
Ciorba de praz cu zeama de varza
Tort de portocale
Ficatei cu ceapa, vin si marar